Slăbirea este unul dintre cele mai populare obiective de antrenament care poate fi întâlnit nu doar la sală, ci și între prieteni etc. Este și prima rezoluție pentru care oamenii își schimbă obiceiurile alimentare, încep activitatea fizică etc. fi surprinzător că numeroasele suplimente alimentare diferite care sunt concepute pentru a sprijini acest proces în diferite moduri.

Unul dintre aceste tipuri de preparate este acidul linoleic conjugat (CLA). Interesant este că este destul de bine cunoscut din punct de vedere științific și nu lipsesc studiile care indică efectul său pozitiv asupra procesului de ardere a grăsimilor. Prin urmare, merită să aflați mai multe despre el, mai ales dacă urmați o dietă de ceva timp și faceți exerciții regulate, dar efectele nici măcar unui kilogram pierdut nu sunt vizibile.

Cum acţionează CLA asupra organismului – ce merită să ştii?

Acidul linoleic conjugat se mai numește și acid rumenic (CLA) și este inclus în așa-numitul grăsimi trans Merită să subliniem și să distingem clar CLA de grăsimile vegetale hidrogenate, care au un impact negativ asupra organismului și pot fi găsite în cele mai ieftine produse precum margarina. Acidul linoleic conjugat are o serie de proprietăți de promovare a sănătății care sunt valoroase nu numai din cauza arderii grăsimilor. Ce alte acțiuni are CLA?

  • Are proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene (în special împotriva cancerului de sân);
  • Întărește întregul sistem imunitar;
  • Previne osteoporoza.

Cu toate acestea, merită subliniat că tocmai datorită efectului său de susținere asupra procesului de slăbire câștigă în mod constant popularitate. Acest lucru a condus la crearea multor preparate diferite care au ingrediente valoroase, inclusiv: susținând acțiunea CLA în sine.

Cum susține CLA procesele de ardere a grăsimilor?

La început, merită subliniat că CLA apare și în mod natural în alimente. Interesant, se poate găsi, printre altele, în produsele din lapte de oaie și vacă (și în ele). A doua sursă bogată de CLA este carnea de oaie, vită, vițel și miel. Interesant este că metoda de creștere a animalelor este foarte importantă. Carnea din agricultura în masă are valori CLA de câteva ori mai mici decât cele ale cărnii crescute în mod tradițional.

Cu toate acestea, dacă doriți să ardeți eficient țesutul adipos, acidul rumenic livrat în acest mod va fi în cantități prea mici. Deci, cum poate ajuta suplimentarea cu CLA la acest obiectiv de antrenament? În primul rând, participând și intensificând procesul de descompunere a celulelor adipoase și apoi arderea componentelor acestora. Mai mult, CLA stimulează sinteza proteinelor în mușchi și, prin urmare, este util și în crearea masei corporale slabe.

De asemenea, merită subliniat faptul că CLA este, de asemenea, termogenic, adică căldura produsă de organism este puțin mai mare și datorită acestui fapt organismul poate arde mai mult țesut adipos decât în ​​condiții normale. Merită să subliniem, însă, că aceasta nu este acțiunea sa principală și există mult mai multe suplimente cu efect termogenic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *