Mulți oameni iubesc și se bucură de cacao, care este deosebit de populară în serile lungi de iarnă. Oamenii pur și simplu iubesc acest mod de a se încălzi, care este și… extrem de sănătos. Așa e, cacaoa are o serie de proprietăți de promovare a sănătății despre care nu se vorbește neapărat des. Mai mult, multe persoane nu trebuie deloc convinse să-l consume. Merită să spui direct că este corect. La urma urmei, cacao este disponibilă în multe forme, fiecare poate găsi ceva pentru ei înșiși.

Toate acestea contribuie la popularitatea sa, deși în marea majoritate a cazurilor când auzi „cacao”, îți imaginezi ca pe o băutură. Merită să ne amintim că cacao este adesea folosită în tot felul de produse de panificație și nu numai. Toate acestea se datorează nu numai gustului său delicios, ci și proprietăților sale de promovare a sănătății, care sunt deosebit de abundente în boabele de cacao naturale.

În ce nutrienți este bogată cacaoa?

Interesant, cacao a fost folosită în scopuri medicinale deja pe vremea mayasilor și aztecilor. Acum se știe că boabele de cacao conțin vitaminele A, B, C și E, precum și numeroase minerale precum fosfor, calciu, fier, magneziu și potasiu. Este o compoziție foarte bogată de nutrienți, dar cacao este apreciată în primul rând pentru numeroșii săi polifenoli, care au proprietăți antioxidante.

Interesant este că boabele de cacao (netratate) au concentrații de antioxidanți de până la 30 de ori mai mari decât ceaiul verde. Desigur, cu tot felul de activități legate de prelucrarea lor, numărul lor scade, dar cacao sub forma sa procesată este încă o sursă excepțional de bogată de antioxidanți care promovează sănătatea.

Prin urmare, nu ar trebui să fie surprinzător că producătorii, printre alții, alimente dietetice, au manifestat un interes destul de mare pentru cacao și sunt create o mulțime de produse pe baza, printre altele, boabe de cacao măcinate.

Ce efecte are cacaoa asupra corpului uman?

Ținând cont de toți nutrienții care se găsesc în boabele de cacao, puteți ghici și modul în care acestea afectează corpul uman. Cu toate acestea, merită să vă asigurați că sună corespunzător. Deci, cum afectează cacaoa organismul?

  • Inima și întregul sistem circulator – multe studii au arătat că la persoanele care folosesc în mod regulat cacao în alimentația lor, riscul de infarct și accident vascular cerebral este mult mai mic. Acest lucru se datorează, printre altele, bogatia de flavonoide cu care se lauda cacao.
  • Ajută la îmbunătățirea concentrării și a memoriei – datorită flavonoidelor pe care le conține. Acest lucru este legat de creșterea fluxului de sânge către creier. Acest lucru este influențat și de faptul că cacao scade nivelul de colesterol „rău”.
  • Creste nivelul de serotonina – hormonul fericirii. Datorită acestui fapt, are și un efect antidepresiv. Merită să ne amintim că noaptea, organismul transformă serotonina în melatonină, care este necesară pentru un somn adecvat și de bună calitate.

Acestea sunt doar exemple, dar arată în mod clar că cacao are pur și simplu proprietăți minunate de promovare a sănătății. Cu toate acestea, merită să ne amintim că uneori poate fi mai benefic să luați un anumit supliment alimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *