Creierul, ca unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, este și unul dintre cele mai complexe și misterioase. Prin urmare, nu este surprinzător că are nevoie de o serie de substanțe și compuși chimici diferiți pentru a-și putea îndeplini în mod corespunzător toate funcțiile etc. Interesant, creierul este singurul organ care cooperează cu fiecare parte a corpului uman și este implicat în absolut tot ce putem face.performa.

Creierul este chiar mai activ în anumite privințe noaptea (în timp ce doarme) decât în ​​timpul zilei. Prin urmare, lucrând tot timpul, nu este de mirare că are nevoie constant de „combustibil” valoros. Deficiențele sale pot duce la simptome foarte grave, iar starea precară a creierului poate afecta rapid sănătatea generală. Deci, există modalități de a asigura funcționarea corectă a acestuia? Absolut și merită să știți care dintre ele.

Ce obiceiuri merită să dobândești pentru a avea grijă corect de creierul tău?

Există multe metode de lucru asupra sănătății corecte și pe termen lung a creierului. În primul rând vor fi tot felul de exerciții mentale, dar și explorarea unor noi locuri etc. În astfel de situații, creierul primește noi stimuli, pe care încearcă să-i înmagazineze și, prin urmare, munca lui este mai intensă.

Aceasta este o modalitate de a vă exercita creierul. De ce este asta atât de important? Datorită faptului că abilitățile nefolosite dispar încet. Acest lucru se datorează faptului că creierul este capabil să le separe, iar cele care nu au fost folosite de mult timp lasă loc celor care sunt folosite mai des. Ce altceva poți face pentru a avea grijă de creierul tău?

  • Evita stresul – se stie de mult ce efect devastator are asupra intregului organism, inclusiv asupra creierului. Stresul cronic poate provoca moartea celulelor nervoase și astfel pierderea conexiunilor acestora.
  • Activitate fizică – este dovedit că crește cantitatea de substanță cenușie și, de asemenea, combate diferite tipuri de inflamații. Exista mult mai multe beneficii de la exercitiile fizice regulate, dar sunt si importante pentru minte.
  • Somn de bună calitate – deși creierul lucrează în mod constant, pentru el „turul de noapte” este și un fel de odihnă. Prin urmare, merită să vă asigurați un somn adecvat și lung.

De asemenea, merită să ne amintim că multe vitamine și minerale au, de asemenea, un efect pozitiv asupra creierului. Una dintre cele mai importante este vitamina D3, care previne, printre altele: dezvoltarea unor boli precum Alzheimer. Combinat cu problema generală a deficienței sale, merită să aveți la îndemână un supliment alimentar valoros, bogat în vitamina D3.

Ce alte substanțe au un efect pozitiv asupra funcției creierului?

Nu lipsesc pe piață modalități de a avea grijă de creierul tău și, astfel, de memorie și concentrare. Mulți oameni decid să ia suplimente pentru a-și îmbunătăți starea psihică și trebuie spus că au dreptate. Modificările din creier sunt adesea ireversibile, așa că ar trebui să îi acordați o atenție deosebită. Deci, ce altceva poți folosi pentru a-ți îngriji mintea?

  • Ashwagandha;
  • Lecitină;
  • Colina;
  • tirozină;
  • L-carnitină;
  • Rhodiola rosea;
  • Bacopa monnieri;
  • Gotu Kola;
  • Rădăcină de Maca.

Cu toate acestea, cel mai bine este să întrebați medicul dumneavoastră și să efectuați testele adecvate pentru a decide ce supliment să alegeți într-un caz specific. Aceasta este întotdeauna cea mai sigură cale de a suplimenta sănătos. Mai mult, în acest fel se elimină posibilitatea utilizării nejustificate a preparatelor, ceea ce, de asemenea, nu este recomandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *