Când o plantă sau o substanță devine extrem de populară și se vorbește despre aceasta în superlative, mulți oameni încep să caute informații despre dacă este sănătoasă și sigură pentru corpul uman. Același lucru este valabil și pentru ashwagandha, care este în prezent destul de populară. Withania somnifera se prezinta ca o planta care sustine in general organismul, imbunatateste forta fizica si reduce stresul. La urma urmei, a fost folosit în India de mii de ani, așa că nu poate fi dăunător. Cu toate acestea, merită să luați în considerare care sunt contraindicațiile pentru utilizarea sa și dacă există deloc?

Proprietăți Ashwagandha

Merită să începem cu ce proprietăți are de fapt ashwagandha. Nu este vorba despre cele care îi sunt atribuite și rămân în faza de speculație, ci despre cele care sunt de fapt confirmate într-o oarecare măsură. Merită să începem cu faptul că atât rădăcina, cât și fructele de ashwagandha sunt folosite în scopuri, de exemplu, de suplimente alimentare. Cu ce ​​scop? Merită să distingem aceste două părți ale plantei, deoarece au proprietăți ușor diferite – care sunt ele?

  • Rădăcina Ashwagandha – conține așa-numita glicowithanolide. Ele sunt responsabile de efectul adaptogen, adică de a ajuta organismul să se adapteze la stres, dar și de menținerea homeostaziei (echilibrul) în organism.
  • Fructe Ashwagandha (partea supraterană a plantei) – aici sunt așa-numitele withanolide. Ele sunt responsabile pentru proprietățile antibacteriene și sunt considerate, de asemenea, proprietăți anticanceroase.

Aceasta este o prezentare scurtă și foarte concisă a proprietăților ashwagandha. Pe această bază, nu ar trebui să fie surprinzător că câștigă în mod constant popularitate și este folosit din ce în ce mai binevoitor. Interesant este că, în general, poate sprijini organismul în lupta împotriva cancerului în timpul chimioterapiei.

Utilizarea pe scară largă a ashwagandha a dus la tot mai multe tipuri diferite de suplimente alimentare și suplimente nutritive care îl conțin.

Există contraindicații pentru utilizarea ashwagandha?

Nu există contraindicații directe pentru utilizarea ashwagandha. Cu toate acestea, există anumite reguli care se aplică majorității acestor tipuri de substanțe care ar trebui urmate. Acest lucru crește siguranța sănătății organismului. În primul rând, nu trebuie să abuzați de un anumit supliment și să îl utilizați cu prudență.

Mai mult, există anumite grupuri de oameni care nu ar trebui să folosească ashwagandha din cauza afecțiunilor, afecțiunilor sau medicamentelor pe care le iau. Acestea vor include persoanele care iau sedative și somnifere, femeile însărcinate și care alăptează și dacă urmați un tratament pentru epilepsie. În plus, nu este recomandat pentru utilizare de către copii. Acestea sunt grupuri tipice de persoane cărora nu li se recomandă utilizarea altor suplimente alimentare. Desigur, acest lucru exclude situațiile în care un medic prescrie suplimentarea unui nutrient.