Untul de arahide este iubit de mulți oameni din întreaga lume. Mai mult decât atât, mulți le pun la egalitate cu dulciurile obișnuite, precum batoanele, ciocolata, bomboanele etc. Este un fapt că untul de arahide este asociat cu dulceața și are și acest tip de gust. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poate furniza nutrienți valoroși.

Mai mult, poate părea paradoxal, dar untul de arahide este un ingredient obișnuit al unei diete bine echilibrate, și chiar al dietelor de slăbire și de reducere etc. Cum este posibil acest lucru? Merită să aruncați o privire asupra untului de arahide și cum poate fi inclus într-o dietă de slăbire.

Este untul de arahide sanatos?

În primul rând, la început trebuie remarcat faptul că în cazul untului de arahide (ca practic în oricare altul) – produsul nu este același. Aceasta înseamnă că untul de arahide și diverse alte produse pot fi atât sănătoase, cât și dăunătoare. Totul depinde de ce tipuri de nutrienți sunt în compoziția unui anumit produs.

Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la acele unturi de arahide care se identifică ca fiind sănătoase, sunt chiar așa? Ce poți găsi în ele? Unturile de arahide de cea mai bună calitate vor consta în principal din:

  • Arahide prăjite – supuse unor procese adecvate de măcinare, prăjire etc., se transformă în consistența cremoasă atât de îndrăgită. Este de remarcat faptul că există unturi de nuci care constau numai din nuci de diferite soiuri. Cu toate acestea, cele mai comune sunt alunele.
  • Migdale – așa-numitele Cremele de migdale sunt destul de scumpe, dar foarte apreciate pentru gustul și proprietățile lor de promovare a sănătății. În acest caz, vor exista și produse care conțin doar migdale.
  • Substanțe suplimentare – sunt adesea prezente în toate tipurile de produse, iar în unturile de arahide sănătoase pot fi prezente, de exemplu, datorită apariției lor naturale într-un anumit tip de nuci. În acest fel, compoziția untului de arahide sănătos poate conține și gluten, soia, sare, zahăr etc. Cu toate acestea, în marea majoritate a cazurilor, aceste valori vor fi foarte scăzute.

Desigur, amintiți-vă că nucile sunt un alergen foarte puternic. Din acest motiv, dacă organismul nostru este alergic la acestea, din motive de siguranță nu putem ajunge la unturi de arahide sănătoase, care sunt adesea făcute 100% din diverse tipuri de nuci.

Untul de arahide un antioxidant?

Untul de arahide poate avea o compozitie foarte bogata si valoroasa datorita cat de sanatoase sunt diferitele tipuri de nuci. Cu toate acestea, acum se spune că untul de arahide este eficient și în combaterea radicalilor liberi. Cu toate acestea, le sunt atribuite din ce în ce mai multe proprietăți negative și dăunătoare, inclusiv inclusiv apariția tuturor tipurilor de boli canceroase etc.

Ele pot afecta ADN-ul celulelor, determinându-le să sufere diferite tipuri de mutații, creând celule canceroase. Resveratrolul prezent în arahide ar trebui să contribuie la combaterea acestui fenomen. Aceasta înseamnă că untul de arahide are proprietăți foarte bogate care nu pot fi apreciate și merită inclus în diferite tipuri de diete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *