Potasiul este unul dintre multele elemente chimice găsite în corpul uman și joacă un rol important în buna funcționare a organismului. Mulți oameni, însă, nu știu cât potasiu ar trebui să furnizeze în dieta lor zilnică, care sunt sursele sale bogate în alimente etc. Aceasta înseamnă că merită să aruncați o privire mai atentă asupra potasiului în sine și a necesarului zilnic pentru acest mineral, care are un impact enorm asupra, printre altele, . asupra funcționării sistemului cardiovascular.
Care sunt sursele bogate de potasiu în dieta ta zilnică?
Merită să aruncați o privire asupra produselor alimentare individuale care pot fi încorporate cu ușurință în dieta dumneavoastră zilnică și sunt o sursă bogată de potasiu. Alimentația este cea mai bună modalitate de a satisface nevoile organismului pentru tot felul de nutrienți. Deci, ce produse merită cumpărate pentru a oferi cantități adecvate de potasiu?
În primul rând, va fi mâncare proaspătă. Atat legume cat si fructe, dar si potasiu in nuci, crupe, carne, peste si produse din cereale. Merită să ne amintim de regula potrivit căreia cu cât este mai puțin potasiu într-un produs, cu atât este mai procesat. Prin urmare, merită să cumpărați doza adecvată din aceste produse și să le evitați pe cele care sunt puternic procesate pentru a furniza cantități adecvate de potasiu organismului.
Care este necesarul zilnic de potasiu al organismului?
Concentrația de potasiu din organism este dată în unități de milimoli. Cu toate acestea, necesarul este exprimat în miligrame. Prin urmare, merită să aflați care este rata de conversie pentru aceste unități – 1 milimol este puțin peste 39 mg de potasiu. Cu toate acestea, cererea pentru acest element va varia în funcție de vârstă. Este de remarcat faptul că necesarul mediu de potasiu pentru adulți (care trăiesc în Polonia) este de 3.500 mg. Cu toate acestea, la copii, se administrează numai pe baza greutății corporale.
De remarcat, totuși, este dificil să se determine clar concentrația de potasiu din corpul uman, deoarece a dezvoltat un mecanism complex de autoreglare care se presupune că limitează fluctuațiile nivelului de potasiu. În plus, nu există biomarkeri care să permită o determinare precisă a gradului de saturație a corpului cu acest element. Cu toate acestea, nivelul de potasiu din organism va fi perturbat doar atunci când apar boli. Toate acestea fac ca determinarea nivelului exact de potasiu să fie destul de dificil de estimat și de ce este important?
Toate acestea se datorează faptului că o concentrație prea mare de potasiu în organism este, de asemenea, periculoasă și poate crește riscul de boli cardiovasculare etc. Acest lucru face să fie foarte periculos să luați suplimente de potasiu fără consultarea prealabilă cu un dietetician sau un medic.
Acest lucru merită amintit. Totuși, atunci când este nevoie, în cazul potasiului, ca și alți nutrienți, merită să alegeți doar acele preparate care provin din surse dovedite de distribuție.