Din ce în ce mai multe persoane au probleme cu buna funcționare a sistemului circulator, precum și cu mușchiul inimii în sine. Prin urmare, nu este de mirare că mulți oameni decid adesea să ia suplimente pentru inimă. Nu este necesară o rețetă și utilizarea acestui tip de preparate este pur și simplu mai ușoară. Cu toate acestea, merită să precizăm clar de la început că orice tip de supliment trebuie consultat cu un specialist. Mai ales când iei medicamente pentru inimă.

Cu toate acestea, merită să luați în considerare dacă aceste suplimente merită deloc folosite. La urma urmei, nu lipsesc medicamentele eliberate pe bază de rețetă care trebuie prescrise de un medic și care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie mai eficiente. De fapt, pot fi, dar sunt și mult mai puternice, ceea ce în unele cazuri este pur și simplu o povară inutilă pentru ficat. Deci – ce merită să știți despre suplimentarea pentru sistemul cardiovascular?

Suplimente care susțin sistemul circulator și inima

Merită să aruncați o privire asupra unora dintre cele mai frecvent utilizate preparate, care sunt deosebit de importante dacă doriți să îmbunătățiți starea inimii și a sistemului circulator. Multe dintre ele pot fi găsite în mod natural în alimente, dar cantitățile lor pot fi prea mici pentru a vă îmbunătăți sănătatea. Deci, la ce merită să acordați o atenție deosebită?

  • Magneziul este un mineral responsabil pentru multe procese care au loc în corpul uman. Interesant este că nivelurile sale mai scăzute din organism pot provoca boli coronariene. Cu toate acestea, are și un efect pozitiv asupra întregului sistem circulator.
  • Coenzima Q10 – deși rolul său în organism este asociat în principal cu producerea de energie de către toate celulele, se uită adesea că acestea apar în fiecare element al corpului uman. Inima, care lucrează intens tot timpul, necesită cantități mari de energie pentru a funcționa corect. Din acest motiv, este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare pentru îmbunătățirea funcției inimii etc.
  • Acizi grași Omega-3 – acesta este un alt supliment alimentar folosit frecvent pentru a întări funcționarea inimii și a întregului sistem circulator. Sunt foarte apreciate, printre altele: prin impactul său neprețuit asupra inhibării dezvoltării aterosclerozei, precum și în reducerea inflamației.

Ce alte suplimente alimentare, mai puțin cunoscute, susțin și funcționarea inimii și a sistemului circulator?

Cu toate acestea, substanțele și compușii chimici amintiți anterior nu sunt singurii care au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Totuși, datorită faptului că sunt cele mai eficiente, ele sunt cele despre care se vorbește cel mai mult. Cu toate acestea, merită să știți că, folosind alte suplimente alimentare, vă puteți întări și inima. Prin ce substanțe și compuși?

  • Vitamina D – suplimentarea acesteia devine din ce în ce mai comună, deoarece se vorbește mult despre problema globală a deficienței sale. Cu toate acestea, cel mai important lucru este că are proprietăți foarte bogate. Vitamina D ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor legate de hipertensiune arterială, precum și a multor alte afecțiuni legate de sistemul cardiovascular.
  • Pycnogenol – este un antioxidant natural de origine vegetala. Ca captator de radicali liberi, are evident un impact asupra imunității generale, asupra sănătății și are, de asemenea, un efect anticancerigen.
  • Resveratrol – a fost supus la diverse studii clinice de mulți ani. Totuși, efectul său principal și dovedit este de a proteja întregul sistem circulator împotriva diferitelor tipuri de afecțiuni. În primul rând, inhibă agregarea trombocitelor și stimulează regenerarea țesuturilor cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *