Mulți oameni caută o modalitate de a se stimula corespunzător înainte de antrenament pentru a depăși oboseala sau pur și simplu pentru a putea efectua mai multe repetări, ceea ce se va traduce și în eficacitatea antrenamentului. Una dintre modalitățile naturale de a stimula organismul pentru nevoile zilnice este cofeina conținută în cafea. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că piața suplimentelor alimentare și a suplimentelor nutritive conține tot mai mult cofeină.

Mai ales printre preparatele menite să stimuleze organismul și să intensifice procesul de ardere a grăsimilor. Interesant este că utilizarea cofeinei în sine în forma sa „pură”, de exemplu sub formă de tablete, devine din ce în ce mai populară. Este aceasta o modalitate bună de a pre-antrenament? Sunt sigure cantitățile conținute de acest tip de preparate? Merită să înveți despre toate acestea.

De ce să folosiți tablete cu cofeină?

La început, merită să subliniem clar că cofeina din tablete are un scop complet diferit de ceașcă de cafea. În primul rând, o tabletă conține o doză mult mai mare de cofeină decât o ceașcă de cafea. Aceasta este cea mai importantă diferență, deoarece compusul în sine este identic cu cel găsit în băutura stimulatoare, băuturile energizante populare și chiar în ceai.

Cofeina din tablete este în primul rând o doză intensă de energie, care, dacă este luată fără nicio bază reală, poate duce la multe afecțiuni diferite (de la probleme cu adormirea până la tulburări cardiace). Din acest motiv, merită să urmați în detaliu recomandările producătorilor, iar aceștia subliniază clar natura pre-antrenament. Ce înseamnă? Se presupune a fi o formă de revitalizare și stimulare a organismului pentru a efectua chiar și antrenament foarte intens.

Senzația de oboseală poate fi uitată rapid. Mai mult, cofeina este tratată și ca un arzător natural de grăsimi, deoarece funcționează pe principiul termogenezei. Aceasta înseamnă că sub influența sa organismul produce mai multă căldură, ceea ce creează condiții favorabile pentru arderea mai rapidă a grăsimilor. Mai mult, datorită stimulării, organismul poate efectua mai multe exerciții, ceea ce dublează efectul de ardere a grăsimilor în timpul antrenamentului.

Este sigur să utilizați cofeina în această formă?

La această întrebare se poate răspunde direct – da, cu condiția să fie respectate recomandările producătorului. După cum s-a menționat anterior, cofeina din tablete este un stimulent de energie mult mai mare decât a bea o ceașcă de cafea. Este suficient să spunem că pe piață există o mulțime de preparate care conțin peste 200 mg de cofeină într-o tabletă, iar doza menționată este deja de 2 espresso-uri. Din acest motiv, ar trebui să fiți deosebit de atenți când luați tablete cu cofeină, deoarece este ușor să luați prea mult din ea.

Cu toate acestea, cofeina în cantități prea mari poate duce la multe afecțiuni grave. Aceasta înseamnă că înainte de a începe suplimentarea, merită să consultați un specialist care va indica doza adecvată într-un caz dat. Numai atunci merită să ne amintim despre siguranță și să alegeți preparate care provin dintr-o sursă dovedită de la producători dovediți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *