Untul de arahide este un produs popular care este folosit cu ardoare, mai ales de copii. Poate fi un plus interesant pentru diverse tipuri de preparate, iar ca adaos la un sandviș, poate fi folosit și ca gustare. Cu toate acestea, untul de arahide este cel mai adesea asociat cu alimente nesănătoase, care conțin cantități uriașe de zahăr, care este dăunător pentru dinți etc.

Desigur, nu poți generaliza și arunca totul într-o singură pungă. Ca și în cazul altor produse, unturile de nuci includ atât produse sănătoase, cât și nesănătoase. Dacă le alegi pe primele, le poți include cu ușurință chiar și într-o dietă reducătoare. Cum sunt posibile toate acestea? În primul rând, ar trebui să acordați atenție compoziției untului de arahide.

Ce compoziție de unt de arahide ar trebui să alegi?

Cele mai valoroase unturi de nuci vor consta 100% din diverse tipuri de nuci. Dintre acestea, cele mai comune sunt alunele care sunt prăjite. Datorită acestui fapt, untul de arahide format numai din nuci va avea toate proprietățile atribuite nucilor.

Aceasta înseamnă că nu numai că untul de arahide poate fi ales pentru toate tipurile de diete, dar este și o sursă de mulți nutrienți valoroși. Deci, merită să aruncați o privire mai atentă la ceea ce oferă untul de arahide?

  • Carbohidrați (simpli și complexi);
  • fibră;
  • Proteină;
  • Grăsimi (nesaturate și saturate);
  • Sare.

De remarcat, totuși, sarea este disponibilă doar în untul de arahide în cantități mici, la fel ca în toate tipurile de alte produse. Acest lucru îl face o modalitate eficientă de a furniza nutrienți valoroși, precum și multe alte substanțe care promovează sănătatea care sunt prezente în diferite tipuri de arahide.

Untul de arahide poate fi inclus într-o dietă de slăbire?

La început, este de remarcat faptul că o dietă de slăbire (sau de reducere) nu înseamnă excluderea oricăror nutrienți din dietă. În plus, este foarte important ca toți nutrienții valoroși să fie disponibili. Aceasta înseamnă că nimic nu te împiedică să incluzi untul de arahide în acest tip de dietă. O dietă de reducere presupune introducerea în organism a unor cantități reduse de calorii, datorită cărora este posibil să „slăbești câteva kilograme inutile”.

Este foarte important să luați cantități adecvate din toți nutrienții în timpul procesului de pierdere în greutate. În acest fel, se asigură sănătatea și siguranța organismului. Aceasta înseamnă că mulți oameni se bazează adesea pe suplimente alimentare pentru a pierde în greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *