pentru piept

Pieptul este una dintre cele mai vizibile zone ale corpului nostru. Pentru mulți oameni, un piept bine dezvoltat este sinonim cu puterea și cu un aspect atractiv. Oricare ar fi obiectivul dumneavoastră – fie că este vorba de creșterea masei musculare, îmbunătățirea condiției fizice sau pur și simplu menținerea sănătății – există multe exerciții eficiente care vă pot ajuta să vă dezvoltați pieptul. În acest articol, vă vom prezenta trei dintre ele.

Barbell banc de presă de banc

Acest exercițiu este unul dintre cele mai clasice și eficiente pentru dezvoltarea pieptului. Push-up-ul cu bară pe o bancă orizontală angajează în principal mușchii pieptului, dar și tricepsul și umerii. Iată cum să le efectuați:

Întindeți-vă pe o bancă orizontală, așezați picioarele pe podea și ancorați-le bine la sol.
Prindeți haltera puțin mai larg decât lățimea umerilor, ridicați-o deasupra dumneavoastră și apoi coborâți-o spre piept.
Expirând, împingeți haltera în sus până când brațele sunt aproape drepte.
Reveniți în poziția de pornire, controlând mișcarea și menținând o tehnică adecvată.

Dumbbell flyes

Întinderile cu gantere sunt un alt exercițiu excelent pentru dezvoltarea pieptului, care angajează mușchii în mod mai izolat. Acest lucru permite o muncă mai precisă asupra acestui grup muscular. Iată cum să efectuați întinderile:

Întindeți-vă pe o bancă orizontală, ținând gantere în ambele mâini deasupra pieptului.
Ridicați ganterele deasupra dumneavoastră, îndoind ușor brațele, dar fără a le închide complet.
Coborâți ganterele în lateral, deschizând brațele până când simțiți că mușchii pieptului se întind.
Reveniți în poziția de pornire, închizând ganterele deasupra dumneavoastră.

Flexiuni pe aparat (mașină de presat piept)

Dacă sunteți începător sau poate nu aveți acces la un echipament de flotări cu haltere, exercițiile pe un aparat de presat pieptul pot fi o alternativă excelentă. Acest aparat permite o mișcare controlată și este prietenos pentru persoanele care sunt noi în antrenamentul de forță. Iată cum să le efectuați:

Așezați-vă pe aparat și reglați setările în funcție de înălțimea și amplitudinea de mișcare.
Așezați mâinile pe mânere și împingeți în fața dumneavoastră, îndoind brațele.
Reveniți în poziția de pornire, controlând mișcarea și menținând o tehnică adecvată.
Merită să rețineți că este important să vă încălziți corpul în mod corespunzător înainte de a începe orice rutină de exerciții fizice pentru a evita rănile. Dacă sunteți începător, este o idee bună să consultați un antrenor sau persoane cu experiență care vă pot ajuta să învățați tehnica corectă de efectuare a exercițiilor.

Nu uitați că cheia unui antrenament de succes este regularitatea și sarcinile adecvate pentru a dezvolta treptat forța și masa musculară. O dietă echilibrată care să ofere organismului dumneavoastră nutrienții necesari pentru creșterea și recuperarea musculară este, de asemenea, un atu neprețuit. Iată trei exerciții eficiente pentru a vă ajuta să vă dezvoltați pieptul și să vă atingeți obiectivele de antrenament.