Trifoiul roșu este o plantă care a fost folosită în medicina populară de secole. Recent, a câștigat popularitate și în rândul producătorilor de suplimente alimentare și produse cosmetice. Produsele pe bază de plante cu trifoi roșu devin din ce în ce mai populare datorită proprietăților lor de promovare a sănătății. În acest articol, vom prezenta proprietățile produselor pe bază de plante cu trifoi roșu și când merită folosite.

Proprietățile trifoiului roșu

Trifoiul roșu conține izoflavone, care sunt fitoestrogeni naturali, adică compuși care seamănă cu estrogenul produs în corpul uman. Din acest motiv, produsele din plante cu trifoi roșu sunt adesea folosite pentru a ameliora simptomele menopauzei. Studiile științifice au confirmat că izoflavonele din trifoiul roșu pot ajuta la reducerea bufeurilor, transpirația excesivă, durerile de cap și tensiunea premenstruală.

O altă componentă a trifoiului roșu sunt compușii polifenolici, cum ar fi acidul clorogenic, catechinele și quercetina. Au efect antioxidant, protejând organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire a organismului și dezvoltarea bolilor stilului de viață.

Produse din plante cu trifoi roșu în dietă

Produsele din plante cu trifoi roșu pot fi folosite ca supliment alimentar pentru a ajuta în mod natural organismul să lupte împotriva bolilor și simptomelor menopauzei. Acestea conțin adesea extracte din rădăcini, flori sau frunze de trifoi roșu. Aceste preparate pot fi achiziționate sub formă de tablete, capsule, pulberi sau ceaiuri.

Atât suplimentele alimentare pe bază de plante cu trifoi roșu, cât și florile în sine pot fi folosite pentru a pregăti mâncăruri sănătoase și gustoase. Florile de trifoi roșu sunt adăugate la salate, supe și preparate din carne și servesc și ca decor pentru deserturi. Cu toate acestea, merită să ne amintim că în cantități mai mari pot provoca reacții adverse neplăcute, precum diaree sau probleme cu stomacul.

Produse din plante cu trifoi roșu în cosmetică

Izoflavonele conținute de trifoiul roșu au un efect pozitiv asupra sănătății organismului și, de asemenea, asupra pielii. Produsele pe bază de plante cu trifoi roșu sunt folosite în cosmetică ca ingrediente pentru îngrijirea pielii mature. Izoflavonele acționează asupra pielii precum estrogenii, ceea ce contribuie la creșterea elasticității și elasticității acesteia și la reducerea vizibilității ridurilor.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu toate produsele pe bază de plante cu trifoi roșu sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Persoanele cu ten gras sau predispus la acnee ar trebui să evite preparatele cu trifoi roșu, deoarece izoflavonele pot irita și pot cauza puncte negre.

Când ar trebui să folosiți produse din plante cu trifoi roșu?

Produsele pe bază de plante cu trifoi roșu merită folosite pentru a ameliora simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile, transpirația excesivă și durerile de cap. Suplimentele de trifoi roșu pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării pielii, în special la persoanele cu pielea matură.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că înainte de a utiliza produse pe bază de plante cu trifoi roșu, ar trebui să vă consultați medicul sau farmacistul. Nu se recomandă utilizarea preparatelor de trifoi roșu în timpul sarcinii, alăptării sau luării de anticoagulante deoarece acestea pot afecta efectul acestor medicamente.

Rezumat

Produsele pe bază de plante cu trifoi roșu devin din ce în ce mai populare datorită proprietăților lor de promovare a sănătății. Izoflavonele conținute de trifoiul roșu ajută la atenuarea simptomelor menopauzei și au, de asemenea, un efect benefic asupra stării pielii. Produsele pe bază de plante cu trifoi roșu pot fi folosite ca supliment alimentar sau ingredient cosmetic. Cu toate acestea, ar trebui să vă consultați medicul sau farmacistul înainte de a le utiliza, deoarece nu sunt potrivite pentru orice tip de corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *