Colagenul este de mare importanță în corpul uman și este suficient să spunem că este cea mai abundentă proteină din el. Apare în structura practic a tuturor țesuturilor și, prin urmare, răspunde și susține un număr mare de procese care au loc acolo. Prin urmare, dacă doriți să înțelegeți ce aplicații are suplimentul de colagen pentru sănătatea organismului, trebuie să vă uitați la colagenul în sine. La început, merită menționat că există mai puțin de 30 de tipuri de colagen, care diferă unele de altele.

Diferențele sunt vizibile la nivel structural și funcțional, precum și locația proteinei în organism. Aceasta înseamnă că, în funcție de tipul de colagen prezent într-un anumit supliment de colagen, acesta va fi o rețetă pentru afecțiuni ușor diferite. Prin urmare, merită să ne concentrăm asupra celor două ingrediente cele mai cunoscute și mai frecvent utilizate ale suplimentelor de colagen, adică colagenul de tip I și II.

Colagen în suplimente – ce merită să știți despre el?

Colagenul din suplimente este în primul rând cea mai bună formă de a lua colagen. Datorită administrării enterale, moleculele mari de colagen sunt capabile să pătrundă pur și simplu în interiorul corpului, care apoi le prelucrează în diferite procese și le folosește în locurile unde va fi cel mai necesar la un moment dat. Colagenul din diferite tipuri de produse cosmetice, datorită dimensiunii moleculelor sale, pur și simplu nu poate trece prin porii pielii, de exemplu. Prin urmare, aceste tipuri de preparate pot masca simptomele deficienței de colagen, dar nu le vor trata efectiv.

De ce merită să folosiți suplimente de colagen care se bazează pe colagen de tip I și II? În primul rând, sub această formă, această proteină se găsește în pielea deja menționată, țesuturile pielii, oase, tendoane, cartilaje etc. Mai mult, acest tip de colagen este responsabil și de elasticitatea și durabilitatea arterelor și venelor, fiind materialul țesuturilor lor. Prin urmare, dacă aveți probleme cu articulațiile, starea proastă a pielii sau a vaselor de sânge, motivul poate fi prea puțin colagen în dieta dumneavoastră. Cu atât mai mult cu cât pe măsură ce îmbătrânim, producția naturală de colagen a organismului scade.

În ce situații merită să folosiți supliment de colagen?

Colagenul are atât de multe aplicații diferite, poate fi de ajutor în multe situații și poate, de asemenea, va ajuta la rezolvarea unora dintre problemele dvs. Prin urmare, merită să știți că suplimentul de colagen poate fi recomandat pentru suplimentare, printre altele: în timpul reabilitării sau în perioada de recuperare în general, mai ales după leziuni ale cartilajelor și articulațiilor. Datorită acestui fapt, organismul poate reconstrui mult mai rapid țesuturile rupte sau rupte și vor fi, de asemenea, mai durabile. Mai mult decât atât, tratamentul cu colagen este recomandat și persoanelor care doresc pur și simplu să aibă grijă de aspectul lor sănătos.

Colagenul are un impact major asupra stării părului, a pielii și a unghiilor. Pur și simplu le face să pară sănătoase, poate întârzia procesele de îmbătrânire ale corpului (de exemplu, formarea ridurilor) și, de asemenea, poate asigura durabilitatea părului și a unghiilor. Deși, dacă vrei să ai grijă de aspectul tău, merită să ne amintim cât de complex este corpul uman. Uneori, colagenul singur poate să nu fie suficient, iar pentru a avea grijă de pielea dumneavoastră, merită să luați acid hialuronic sau vitamina C, care este necesară pentru absorbția colagenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *