Creatina probabil nu are nevoie de prezentare. Este probabil cel mai popular supliment care a intrat chiar și în cultura pop și a devenit subiectul multor anecdote și glume, toate într-o lumină pozitivă, desigur. Efectele sale sunt foarte bine documentate științific, iar acest lucru nu face decât să extindă și mai mult popularitatea creatinei ca supliment de antrenament. Mai mult decât atât, numărul de oameni care sunt mulțumiți de consumul acestuia are și un impact pozitiv asupra popularității sale.

Cu toate acestea, ca în multe cazuri, cu creatina, apetitul crește odată cu mâncatul. În ciuda popularității și beneficiilor suplimentelor cu creatină, mulți oameni caută o eficiență și eficiență și mai mare a antrenamentului lor. Desigur, nu este nimic în neregulă cu acest lucru, mai ales având în vedere faptul că este pur și simplu posibil. În plus, este pur și simplu o practică populară. Despre ce vorbim? Se vorbește din ce în ce mai mult despre beneficiile suplimentării combinate de creatină și taurină.

Ce beneficii pot fi așteptate de la suplimentarea creatinei cu taurină?

Taurina este un aminoacid care este sintetizat în corpul uman din alți compuși sau pur și simplu furnizat cu alimente. Interesant este că cantități mari din acesta se găsesc în mușchi și sânge, dar anumite cantități pot fi găsite și în cele mai importante organe și țesuturi din organism. Este de remarcat faptul că este prezent în majoritatea produselor alimentare, care conțin și creatină, care este și un compus de aminoacizi. Dar de unde a venit ideea combinării acestor doi compuși în suplimente?

În primul rând, datorită faptului că taurina (precum creatina) are și proprietăți anti-catabolice, adică protejează celulele musculare împotriva defalcării lor în timpul exercițiilor fizice și, astfel, afectează regenerarea mai rapidă a organismului. În plus, taurina îmbunătățește transportul creatinei către mușchi, care protejează și celulele musculare.

Aceasta înseamnă că creatina și taurina își îmbunătățesc reciproc efectele și, cel mai important, utilizarea lor este considerată sigură – dacă nu există contraindicații. Acest lucru este confirmat doar de numărul de suplimente de creatină, care conțin taurină și creatină.

Cine ar trebui să fie interesat de suplimentarea cu creatină și taurină?

Deși piața suplimentelor alimentare și a nutrienților de antrenament este foarte mare și are de oferit un număr mare de tipuri diferite de preparate, uneori s-ar putea să întâmpinați dificultăți în a alege cea mai potrivită suplimentare pentru dvs. Prin urmare, merită să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele cu fiecare ocazie și, dacă este necesar, să solicitați sfaturi de la prieteni cu experiență, prieteni care lucrează în industrie sau pur și simplu mergeți la un dietetician. Această ultimă opțiune este cea mai sigură și vă va permite să analizați întregul plan nutrițional și să indicați posibilele neajunsuri ale acestuia.

Cu toate acestea, creatina cu taurină va fi, desigur, un supliment ideal pentru persoanele care doresc să-și crească eficient masa musculară, să obțină o siluetă atletică în cel mai scurt timp posibil și pur și simplu să aibă capacități de forță mai mari. Mai mult, adăugarea de taurină se poate dovedi a fi o soluție eficientă pentru persoanele care au luat anterior doar creatină, iar efectele nu au fost vizibile sau au fost mai mici decât se așteptau. În mod similar, dacă ați încetat să mai observați efectele antrenamentului dvs., creatina cu taurină poate stimula organismul la dezvoltarea ulterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *