Izolatul proteic din zer (WPI) este, pur și simplu, un supliment proteic „de mijloc”, dacă țineți cont de ponderea proteinei în sine în supliment. Primul este concentratul, unde proteina constituie până la aproximativ 80% din compoziția nutritivă, în timp ce ultimul este hidrolizatul, unde proteina poate ajunge până la 100% din compoziție. Izolatul este o formă intermediară și cel mai adesea puteți găsi suplimente de proteine ​​cu un conținut de proteine ​​de 80 până la 90 la sută, deși există și suplimente de proteine ​​​​de 90 la sută.

Acesta este un scurt rezumat al diferențelor cele mai vizibile dintre tipurile individuale de suplimente proteice, ținând cont de conținutul lor de proteine. Merită să subliniem că, pe măsură ce conținutul de proteine ​​​​din supliment crește, crește și prețul acestuia, ceea ce înseamnă că mulți oameni pur și simplu se întreabă dacă este profitabil să folosești WPI în loc de WPC etc. La urma urmei, este doar câteva procente din diferență în compoziție și efectele vor fi de fapt mult mai bune?

WPI și mai multe diferențe în favoarea sa față de concentrat?

Izolatul proteic din zer are, evident, mai multe proteine ​​într-o singură doză de supliment decât în ​​cazul concentratului. Deși acest lucru poate să nu conteze prea mult pentru începători, pentru persoanele ale căror nevoi de proteine ​​sunt foarte mari, fiecare gram de proteine ​​contează. Prin urmare, este posibil să aveți nevoie pur și simplu să utilizați izolat de proteine ​​din zer în loc de concentrat sau poate chiar hidrolizat.

Dar asta nu este sfârșitul. Izolatul proteic din zer este pur și simplu absorbit de organism mai repede decât WPC. Acest lucru este important și dacă, de exemplu, dorim să folosim suplimente proteice sub formă de suplimente înainte de antrenament și pur și simplu este important ca proteinele să fie absorbite de organism cât mai repede posibil. De asemenea, este de menționat că izolatul proteic din zer este produs în așa fel încât să nu mai conțină lactoză. Prin urmare, persoanele cu intoleranță la lactoză pot folosi în siguranță WPI, spre deosebire de WPC.

Izolat de proteine ​​din zer – când merită folosit?

Izolatul proteic din zer este un supliment proteic care este pur și simplu puțin mai bun decât concentratul. În general, este capabil să garanteze beneficii similare pentru organism, să hrănească mușchii, să-i protejeze, să crească greutatea corporală sănătoasă etc. Diferențele constă în doza de proteine ​​consumată în acest fel și cât de repede este absorbită de organism. Prin urmare, depinde doar de noi dacă este de fapt profitabil să folosim izolat proteic din zer.

Cu toate acestea, este posibil ca suplimentul proteic WPI să fie pur și simplu recomandat de un specialist. Atunci trebuie neapărat să te conformezi. Acest lucru se datorează faptului că în diferite situații pot exista fenomene diferite care sunt pur și simplu greu de prezis. Poate că dieta ta nu are cantități mari de proteine ​​sau corpul tău pur și simplu absoarbe proteinele mai lent sau este mai slab în celule. În acest caz, izolatul proteic din zer va fi pur și simplu mult mai benefic. Cu toate acestea, aceste tipuri de situații pot apărea cu toate valorile nutriționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *