Creatina, ca unul dintre cele mai populare suplimente de antrenament, se laudă cu un număr mare de oameni care au încredere în ea și sunt mulțumiți de efectele utilizării sale. În ciuda eficacității confirmate a suplimentării cu creatină, poate exista totuși o situație în care, în ciuda utilizării acesteia, să nu observăm niciun efect. Deși acestea pot fi cazuri izolate, ele nu sunt imposibile și merită privite cu puțin mai multe detalii. Poate că acesta este cazul în situația dumneavoastră?

Nu este nevoie să convingi pe nimeni despre eficacitatea creatinei – ajută semnificativ la creșterea masei musculare, la obținerea unei siluete atletice sau la creșterea forței. Totuși, ce se întâmplă dacă nu vedem niciunul dintre aceste efecte și folosim creatina de mult timp? Chestia cu corpul uman este că este foarte complicat și nu există situații universale. Prin urmare, merită să aruncați o privire asupra situației dvs. și să petreceți ceva timp pentru a găsi posibila cauză a acestei stări de fapt. Uneori, soluția unei probleme este chiar sub nasul nostru…

Creatina nu este un glonț magic care îți va crește masa musculară pentru tine

Adesea, un posibil motiv pentru lipsa efectelor suplimentării cu creatină este o abordare inadecvată. În primul rând, merită să te uiți la dieta ta. Pentru ca masa musculară a corpului să crească, acesta nu are nevoie doar de creatină, ci de o mulțime de alte ingrediente valoroase pe care trebuie să le furnizați cu alimente sau suplimente. Când construiți masa musculară, nu puteți uita de proteine, de un aport adecvat de carbohidrați și de vitamine și minerale, dintre care unele sunt eliminate din organism împreună cu transpirația în timpul antrenamentului intens.

Dacă nu le suplimentați după antrenament, pot apărea deficiențe în organism, care pot duce nu numai la lipsa efectelor suplimentării cu creatină, ci și la multe afecțiuni numeroase și periculoase. În plus, cantitatea de calorii în sine ar trebui să fie mai mare decât necesarul zilnic. Mai simplu spus, vrei să „crești”, așa că trebuie și să mănânci mai mult. Uneori, totuși, această sarcină este foarte dificilă, iar atunci când nu poți furniza toți nutrienții importanți prin dieta ta, merită să apelezi la suplimente alimentare.

Ce altceva poate cauza lipsa de rezultate cu creatina?

A meritat să începem cu dietă și hidratare, pentru că ar trebui să stea la baza oricărei transformări sănătoase și schimbare a stilului de viață. Cu toate acestea, acesta poate să nu fie singurul motiv al lipsei de eficacitate a suplimentării. Ei bine, exercițiile planificate corespunzător sunt, de asemenea, foarte importante. Planul de instruire ar trebui, de asemenea, stabilit individual. Îl poți dezvolta singur sau mergi la un antrenor personal care te va ajuta. Mai mult, el va explica toate aspectele fiecărui exercițiu și va lucra cu tine la tehnica ta de antrenament, care, dacă este greșită, poate fi și motivul lipsei de eficacitate a suplimentării.

Se spune adesea că schimbarea stilului de viață are trei piloni. S-a recomandat și dieta – despre care am menționat deja, antrenamentul – și acum este timpul pentru cel de-al treilea fond de ten – suplimentarea. Poate că utilizați un preparat neoficial și nu sunteți sigur de compoziția acestuia? Acordați atenție etichetei creatinei și este singurul ingredient sau unul dintre multele? Poate că doza nepotrivită de creatină te face să nu vezi efectele utilizării acesteia. Merită să verificați acest lucru, deoarece piața nutrițională și a suplimentelor este atât de mare încât puteți folosi un supliment pre-antrenament care conține diverse substanțe, iar creatina nu este partea predominantă a acesteia, ci un adaos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *